Saskia Moeskops

Hallo,  ik ben Saskia Moeskops,

 

 

Ik ben mijn paarden carrière gestart op een ondeugende welsh pony, daarvan heb ik vooral geleerd om geduld hebben (en hoe ik mijn val moet breken). Van de pony ben ik naar de paarden gegaan en heb veel plezier gehad aan de springsport, tot nationaal 1,40  niveau. Mijn paard werd op een gegeven moment kreupel en het zat er financieel niet in om een nieuw paard van dat niveau te kopen. Zodoende heb ik een hele nieuwe uitdaging gezocht en gevonden in de westernsport.

 

Wat ikzelf na zoveel jaren wel opvallend vind zijn de overeenkomsten tussen het western rijden en de traditionele Engelse manier van rijden. Wat ik vooral heb geleerd is dat paardrijden gaat om gevoel en samenwerking. Lol hebben in het rijden en het ook leuk houden voor het paard. We willen allemaal een gymnastisch paard dat zich zelf draagt, licht aan de hulpen is en plezier heeft aan zijn werk. Als ik de informatie had gehad die ik in de westernsport heb opgedaan, toen ik nog in de springsport zat, zou ik dat veel beter hebben kunnen doen. Maar ik weet ook zeker dat ik een betere westernruiter ben omdat ik een dressuurmatige achtergrond heb.

 

 

Een aantal jaar geleden heb ik de stap gemaakt om van mijn hobby ook mijn werk te maken. Dat is wat ik echt graag doe. Het is leuk om te zien hoe een combinatie die elkaar totaal niet meer begrijpt, weer naar elkaar toe kan groeien, of een beginnende ruiter tot een Europees kampioen te zien uitgroeien.  Dus al ben je een recreatieruiter of een wedstrijdruiter, dat maakt voor mij niet uit. Het gaat om het plezier dat we er samen aan beleven.